Ovo su odgovori na najcesca pitanja s kojima smo se susretali kroz cijeli nas proizvodni vijek:

KOJI SU VASI STANDARDNI PROIZVODI?

Svi proizvodi koje proizvodimo su izrađeni prema željama kupaca i specifični su ili po dimenzijama ili po vizualnom identitetu, koji karakterizira svakog kupca pojedinačno. Postoje neki standardni proizvodi, npr: - PE vreće za smeće, - PE vreće za zamrzavanje, - PE treger vreće, - PE industrijske vreće ali su i kod njih odstupanja ili u dimenzijama ili u načinu pakiranja ili u otisku tolika da se jedva mogu smatrati standardom.

KOLIKA JE CIJENA PROIZVODA (VRECICA ILI FOLIJA)?

Cijena svih proizvoda se određuje posebno za svaki pojedinačni proizvod. Ovisi o nizu faktora, a ne iskazuje se klasičnim cjenicima, jer praktički ne postoje standardizirani proizvodi, nego se za svakog kupca izrađuje specifičan proizvod, za koji se tada formira i izračunava cijena.

STO SVE UTJECE NA CIJENU PROIZVODA (VRECICA ILI FOLIJA)?

Na cijenu proizvoda utječe: - dimenzija vrećice - boje i aditivi koji se dodaju u fazi ekstruzije - zahtjevnost tiska, površina otiska i broj boja - zahtjevnost izrade vrećice u ovisnosti o dimenzijama, tipu ručke, pakiranju

KAKVE VEZE IMA TEZINA VRECICE I CIJENA?

Težina vrećice izračunava se iz dimenzija vrećice (širina x visina x debljina). Značajno utječe na ukupnu cijenu proizvoda, jer predstavlja utrošak sirovine za izradu proizvoda.

KAKO SE PROIZVODI NARUCUJU I KOJE JE VRIJEME IZRADE?

Proizvodi se naručuju pismenim putem (narudžbenicom), a na osnovu dogovora oko detalja izrade proizvoda, te prihvaćene ponude za taj proizvod od strane naručitelja. Vrijeme izrade je također predmet dogovora, a ovisi o količini proizvoda koji se naručuju, kao i zahtjevima kupaca usklađenih sa objektivnim proizvodnim mogućnostima.

DA LI SE ROBA MOZE NARUCITI INTERNETOM?

Svi se proizvodi mogu naručiti mailom ili putem weba. Taj je način jednako vjerodostojan pismeni dokaz narudžbe. Ukoliko se prethodno definiraju svi detalji oko konačnog izgleda proizvoda, kao i prihvati ponuda koja se izrađuje za taj proizvod, narudžbu je moguće ostvariti bilo kojim pismenim putem ili mailom.

STO JE SVE POTREBNO DEFINIRATI PRILIKOM NARUDŽBE VRECICE?

Proizvodi se naručuju nakon što je definirano sve vezano za izradu i izgled samog proizvoda. Kupac sam definira svoje zahtjeve. Dakle u samom početku kupac treba znati slijedeće: - o kakvom je proizvodu riječ (folije, vrećice, ambalaža, promidžbeni asortiman...) - dimenziju proizvoda (širinu, visinu, debljinu, broj utora) - definirati sve vezano uz tisak: imati digitalnu pripremu svega što će se tiskati na vrećici (digitalnu pripremu vizuala), definiran broj boja koje će se otisnuti, da li će tisak biti s jedne ili obje strane vrećice, postavku markera, dodatnih oznaka..... - definirati tip ručke kao i način pakiranja - definiranu količinu proizvoda po jedinici vremena

KAKO SE DEFINIRAJU DIMENZIJE VRECICE I JE LI UTOR ULAZI U UKUPNU DIMENZIJU?

Dimenzije vrećice se uvijek iskazuju tako što se prvo navodi širina vrećice , a zatim visina. Dakle, gledajući vrećicu s otvorom prema gore navede se: ŠIRINA x VISINA x DEBLJINA vrećice. Utor se pribraja širini ili visini, ovisno o tome gdje se nalazi.

TKO DEFINIRA ILI ODREDUJE SADRZAJ TISKA ILI DIZAJN VRECICE?

Kupac, odnosno naručitelj dolazi sa definiranom pripremom za tisak. To kupac sam za sebe osmišljava ili to za njega izrađuju specijalizirani studiji i stručnjaci.

KOLIKO SE BOJA MOZE MINIMALNO, A KOLIKO MAKSIMALNO OTISNUTI?

Sadašnjom tehnologijom tiska kojom raspolažemo maksimalno možemo otisnuti 6 boja, što pokriva najviše zahtjeva kupaca, obzirom da to pokriva sve boje (kombinacijom se pokriva cijela paleta) i obzirom na kvalitetu tiska, koja se izrađuje tehnologijom flexo tiska.

DA LI POSTOJI MINIMALNA ILI MAKSIMALNA KOLICINA VRECICA KOJE SE MOGU NARUCITI?

Količine vrećica koje se naručuju su osim zahtjeva kupaca definirane tehnološkim ograničenjima proizvodnog procesa. Prilikom svake etape proizvodnje stvara se proizvodni otpad ili škart. Taj je proizvodni otpad uračunat u cijenu proizvoda, jer je proizvod nemoguće izraditi bez njega. No i taj dio ima svoju optimalnu vrijednost. Drugim riječima- teoretski je moguće i izraditi jednu vrećicu, ali njena proizodna vrijednost mora obuhvatiti sav tehnološki škart, dakle cijena takve vrećice je neshvatljivo i neekonomično velika. Iz toga proizlazi da je minimalnu isplativu količinu vrećica, koju je moguće izraditi, potrebno definirati za svaki pojedini proizvod, jer je u funkciji zahtjevnosti izrade svake proizvodne etape. Ali okvirno je to za najveću većinu proizvoda otprilike oko 10.000 komada vrećica.

IMATE LI VLASTITI PRIJEVOZ?

Imamo vlastiti prijevoz i koristimo ga po dogovoru s kupcem. Ukoliko je riječ o većim narudžbama i na području Zagrebačke županije prijevoz je uračunat u cijenu.

GDJE SVE PRODAJETE SVOJU ROBU?

Svoju robu prodajemo po cijeloj Hrvatskoj i u susjednim zemljama. Jedini uvjet za ostvarivanje bilo koje poslovne suradnje je korektan poslovni odnos.


HOME